Phone

0727.357.237

Email

beautybody.ro@gmail.com

Opening Hours

Luni - Vineri: 9AM - 9PM Sâmbătă: 9AM - 2PM

Ultrasunetele sunt vibrații mecanice cu frecvențe mai mari de 20.000 Hz. Aceste unde sonore nu sunt recepționate de urechea umană, dar.pot fi percepute de unele animale, păsări sau pești. Ultrasunetele cu intensitate mare se obțin prin procedee electromecanice care se bazează pe fenomenul piezoelectric și/sau pe fenomenul magnetostricțiune.

Terapia cu ultrasunete constă într-un micromasaj la nivelul țesuturilor, asigurând penetrarea substanțelor antiinflamatorii în profunzime.


PREȚURI

200 Lei

Durată tratament 45 min


Demachere
Tonifiere
Diagnosticare
Peeling
Ultrasunet + Fiolă în funcție de tipul de ten + Gel conductor
Mască în funcție de tipul de ten
SPF


Citește și despre: Radiofrecvență Facială

Cum funcționează ultrasunetele?

Undele sunt generate cu ajutorul efectului piezoelectric ce-și are originea în vibrația cristalelor din interiorul capului probei ultrasonice. Undele pătrund prin piele în țesuturi, unde provoacă mici vibrații locale, în mod special în țesuturile ce conțin colagen. Vibrațiile continue vor provoca un efect termic profund, fără însă ca pacientul să resimtă această căldură. Efectele termice pot provoca o îmbunătățire a extensibilității ligamentelor, tendoanelor și a capsulei articulare. În situațiile în care nu se dorește un efect termic, precum în leziunile recente ce implică procese inflamatorii acute, undele pot fi transmise pulsatil și nu continuu.

Propagarea ultrasunetului poate fi modificat de:

  • Dimensiunea mediului străbătut (mare sau mică);
  • De suprafața acestuia (netedă sau rugoasă);
  • De forma mediului și de structura acestuia (omogenă sau neomogenă).

Efectele fizice ale ultrasunetelor

  • Efectul mecanic – Vibrația propusă de aparat se transmite din aproape în aproape, moleculele fiind puse în mișcare cu o frecvență egală cu cea a emițătorului aparatului.
  • Efectul termic – O parte din energia ultrasonică se transformă în energie calorică. Aceasta se obține prin absorbția energiei ultrasunetului de către mediile neomogene cu degajare importantă de căldură și prin frecarea particulelor mediului de separare a 2 straturi cu densități diferite
  • Efectul de cavitație – Reprezintă producerea de goluri în interiorul lichidului traversat. În terapie trebuie sa evităm această proprietate.
  • Efectul de difuziune – Reprezintă creșterea permeabilități membranei celulare.

Citește și despre: Microneedling / Dermapen

Beneficii ultrasunete

  • Efectul antalgic – Efectul antalgic este în fapt o consecință a tuturor celorlalte componente cumulate ale ultrasunetelor și datorită faptului că celelalte componente sunt eficiente atunci va apărea și analgezia. În mod direct vorbind, analgezia se produce prin energia termică degajată odată cu ultrasunetele, iar această energie termică va fi absorbită de ganglioni și de terminațiile nervoase care nu vor mai transmite senzația de durere.
  • Efectul metabolic – Efectul metabolic este poate cea mai amplă componentă a terapiei cu ultrasunete și anume că prin ultrasunete se va declanșa o eliberare amplă de mastocite, care vor produce histamine în exces. Aceste histamine sunt folosite în special în reacțiile alergice pentru a estompa efectul agresiv asupra antigenului și eficientizarea acțiunii împotriva antigenului.
  • Efectul miorelaxant – Efectul miorelaxant înseamnă reducerea spasmelor musculare. În cazul unor dureri musculare acestea sunt cauzate și de către o tensiune suplimentară constantă la nivelul musculaturii scheletice care este menținută sub presiune și la care există o serie de contracturi involuntare și care cauzează durere.
  • Efectul de refacere osoasă – În fracturi, fisuri osoase sau alte patologii osteo-articulare de tipul sinovitelor, osteo-tendinitelor. În cazul țesutului osos acesta are o reacție specifică la aceste ultrasunete deoarece la doze mici de ultrasunete, acesta va forma o serie de celule osoase tinere cu rol modelator, denumite osteofite și care este reacția încălzirii osoase accentuate.

Afecțiuni tratate prin terapia cu ultrasunete

  • Afecțiuni ale țesuturilor osoase, articulațiilor și mușchilor – Afecțiuni/stări post-traumatice după contuzie, scrântire, luxație, fractură, bursită/capsulită/tendinită, contracturi musculare
  • Afecțiuni ale nervilor periferici – neuropatie, durere fantomatică/iluzorie, prolaps disc intervertebral
  • Afecțiuni circulatorii – Maladia/boala Raynaud, Maladia/boala Buerger, distrofia Sudeck, edemul
  • Afecțiuni ale organelor interne
  • Afecțiuni ale pielii – Țesut cu cicatrice
  • Maladia/boala Dupuytren
  • Plăgi deschise – Ulcerații de decubit, post-traumatice

Citește și despre: Oxigen Hiperbaric

Terapia cu ultrasunete este dureroasă?

Tratamentul este non-invaziv, de obicei persoanele tratate resimt o încălzire a pielii după aplicarea ultrasunetelor, pe care majoritatea au considerat-o nedureroasă sau însoțită de un disconfort minim.

Piesa de aplicare a tratamentului cu ultrasunete se deplasează peste toată regiunea tratată pentru a evita administrarea unei cantități prea mari de căldură la nivelul unei singure zone a pielii.

Contraindicații ultrasunete

  • Acele patologii cutanate care dau sensibilitate crescută la orice stimul, care va fi perceput ca un stimul dureros și aici se poate vorbi de toate patologiile dermatologice sau sistemice de natură infecțioasă unde starea generală a pacientului este alterată, toleranța la durere este scăzută și unde această terapie cu ultrasunete poate cauza senzații dureroase în loc să le amelioreze.
  • Tumorile benigne sau maligne au contraindicație absolută deoarece aceste beneficii metabolice pe care le poate aduce terapia cu ultrasunete vor fi mai apoi absorbite și răsfrânte și asupra țesutului tumoral care va avea o creștere și o dezvoltare mai accentuată, efectul fiind așadar invers de cel dorit.
  • Patologiile cardiovasculare și în special cele cauzate de tulburări de ritm, de depolarizare sau repolarizare unde aceste dereglări cardiace și cardio-electrice vor fi accentuate de către terapia cu ultrasunete și unde există posibilitatea ca aceste patologii să fie agravate.
  • Afecțiuni vasculare de coagulare sau trombozele venoase profunde. Prin această terapie cu ultrasunete există riscul plecării unui embol prin efectul de vasodilatație produs și prin mărirea elasticității pereților vaselor, astfel că acest embol poate ajunge în circulație și provoca ischemii sau infarct.
  • Sarcina. Efectele ultrasunetelor asupra fătului sunt minimale sau minore, considerându-se că însăși ecografia are o componentă de ultrasunete, totuși la o frecvență diferită de ultrasunetele terapeutice. Deși nu există o contraindicație a terapiei cu ultrasunete în cazul sarcinii, înainte de începerea oricărei astfel de terapii este bine a se consulta și medicul obstetrician care are în urmărire sarcina pentru a preciza dacă există un risc real sau nu asupra sarcinii.

Citește și despre: Tratament cu Exctracții / Curățare

Terapia prin ultrasonoforeză

Prin terapie prin ultrasonoforeză se înțelege tratamentul medical cu substanțe introduse în corp prin intermediul energiei ultrasonice.

Ultrasonoforeza reprezintă un supliment rațional al clasicei metode a introducerii de substanțe în piele prin masaj. Posibilele dezavantaje ale masajului constau în faptul că tratarea țesuturilor hipersensibile nu este deloc simplă și că substanțele active nu pătrund în profunzime. Terapia prin ionoforeză face posibilă introducerea ionilor anumitor substanțe active în corp cu ajutorul curentului continuu. Profunzimea de penetrare a substanțelor folosite în cazul acestei metode este incontestabil mai mare decât în cazul masajului.

S-a constatat că substanţele active pot fi de asemenea introduse în corp prin pielea intactă prin intermediul energiei ultrasonice. Riffin şi Touchstone au demonstrat acest lucru în cazul unguentului cu hidrocortizon. Ei au fost capabili să demonstreze prezenţa cortico-steroidului la o adâncime/profunzime de 6 cm. Se poate demonstra cât se poate de limpede că particulele solide aflate pe fundul unui vas de sticlă sunt agitate puternic dacă se îndreaptă spre ele capul de aplicare a tratamentului. Pe lângă binecunoscuta mişcare de oscilaţie a particulelor solide indusă de ultrasunet mai există şi o ‘presiune acustică’ care împinge particulele, făcându-le să se îndepărteze una de alta.

Energia ultrasonică are avantajul că particulele care urmează să fie introduse în corp nu trebuie să fie încărcate electric şi că nu poate apare atacarea pielii. În plus, permeabilitatea crescută a diverselor membrane sub influenţa ultrasunetului face posibilă pătrunderea substanţelor în corp la o profunzime destul de mare. Întrucât substanţele în cauză (spre exemplu unguenţii) absorb în mare măsură ultrasunetul trebuie folosit un mediu de contact bun. Unele substanţe sunt solubile în apă (sau alcool) şi se ştie că apa este un excelent mediu de contact. Viscozitatea apei poate fi mărită prin adăugarea de glicerol.



abdomen acizi grasi acnee antebrate axile barbie beauty body bikini line black friday brate celule adipoase cicatrici clean skin cosmetica degete discount epilare definitiva epilare laser FAQ fara durere fese glezne gratis hair free inghinal interfesier laser laser hair removal lipolaser maini mustata octombrie oferta peeling perciuni picioare pometi pori dilatati promo reduce grasimea remodelare corporala scapa de parul nedorit soft skin tonifiere tratamente faciale

Articole Recomandate